Nyhedsbrev november 2022

Faxe Kalk: Gode erfaringer med aftalt uddannelse

Da Faxe Kalk som led i virksomhedens trivselsundersøgelse spurgte medarbejdere på tværs af faggrupper, hvad de havde af udviklingsønsker, stod uddannelse højt på ønskelisten. Nu har 12 ud af virksomhedens 42 timelønnede deltaget i FVU Digital eller Ordblindeundervisning, nogle endda i begge kurser. 

HR Business Partner Charlotte Arnov fortæller om virksomhedens strategiske fokus på uddannelse, og smed og deltager på begge kurser, Tom Frederiksen, fortæller, hvad deltagelsen i aftalt uddannelse betyder for ham og kollegerne.

Læs hele historien her


Kverneland uddanner industriteknikere og automatikteknikere under aftalt uddannelse

I Kverneland har de en ambitiøs uddannelsesstrategi. Virksomheden har lige nu 24 lærlinge, hvoraf 4 er voksenlærlinge med aftalt uddannelse og målet er fast at have 30 lærlinge i virksomheden. Ifølge lærlingeansvarlig Ulrik Bastholm er lærlinge en investering i både virksomhedens- og de ansattes fremtid. Automatikteknikerlærling Anders fortæller, hvor afgørende støtten fra IKUF har været for hans uddannelsesmuligheder: - Jeg havde arbejdet i Kverneland i 15 år og var begyndt at overveje muligheden for at tage en uddannelse udover min 10. klasse. Men med hus, kone og to børn var det svært at få en voksenlærlingeløn til at række. Da talen så faldt på aftalt uddannelse og mulighederne for støtte fra IKUF, var jeg ikke tvivl. Det var en kanon mulighed.

Læs hele historien her


Aftalt uddannelse har nu resulteret i 1000 voksenlærlingeforløb

1000 gange har IKUF nu støttet voksenlærlinge over hele landet, som efter oplæring vil kunne betjene et faglært job som fx industrioperatør, procesoperatør eller industritekniker.

- Ideen med aftalt uddannelse er at understøtte virksomhedernes vækst og medarbejdernes udvikling med uddannelse, der giver et egentligt kompetenceløft, som fx uddannelse af voksenlærlinge. Det er ofte os, der kontakter virksomhederne, og vi bliver altid positivt modtaget, fortæller chefkonsulent i IKUF, Peter Høier.

Læs hele historien her

HK Privat Teknisk Landsforbund Dansk Metal CO Industri Fagligt Fælles Forbund Blik og Rør Dansk Industri Fødevareforbundet NNF Service Forbundet MFD Dansk El-forbund Dansk Jernbaneforbund
IKUF •
Vesterbrogade 6D, 4.sal •
1780 København V •
Tlf.: 3377 9130 •
Hverdage kl. 08:00-16:00 •
Mail: info@ikuf.dk