Skip to main content
Gå til nyhedsoversigt

Gode erfaringer med aftalt uddannelse

Da Faxe Kalk som led i virksomhedens trivselsundersøgelse spurgte medarbejdere på tværs af faggrupper, hvad de havde af udviklingsønsker, stod uddannelse højt på ønskelisten. Nu har 12 ud af virksomhedens 42 timelønnede deltaget i FVU Digital eller Ordblindeundervisning – nogle endda i begge kurser. Faxe Kalk har efter- og videreuddannelse som en afgørende del af deres strategi. Ifølge HR Business Partner Charlotte Arnov kommer aftalt uddannelse både virksomhed og medarbejder til gode, og Faxe Kalk fortsætter nu uddannelsesaktiviteten.

– Det har været en stor succes med aftalt uddannelse. Sammen med vores tillidsrepræsentanter, IKUF og VUC har vi kunne tilbyde relevante undervisningsforløb. Mange af vores medarbejdere har været ansat 30 – 40 år i virksomheden, og de var selvfølgelig spændte på, hvordan det ville være at vende tilbage til skolebænken. Men der har været positive tilbagemeldinger, og vi fortsætter nu med at tilbyde relevante kurser til vores medarbejdere. Det enkelte kursus kan være et stort skridt på vejen for vores medarbejdere. Det er vigtigt for os, at det ikke bare stopper, men at medarbejderne har muligheden for at fortsætte med at uddanne sig. Medarbejderne skal føle, at vi som virksomhed hjælper dem, og at de kommer videre i det forløb, som de er startet på.

Aftalt uddannelse er en mulighed for at udvikle sig fagligt og personligt

Én af dem, der deltog i både FVU Digital og Ordblindeundervisning, var Tom Frederiksen. Ifølge Tom var han ikke i tvivl, da han fik tilbuddet om at deltage i kurserne. Han så uddannelsestilbuddet som en mulighed for at blive bedre til sit arbejde og samtidig udvikle sig fagligt og personligt i arbejdstiden. Men Tom påpeger samtidig, at man ikke skal undervurdere, at det for nogle godt kan være sårbart at tilmelde sig kurserne:

– Jeg har deltaget i både FVU Digital og ordblindeundervisning. Vi fik tilbuddet om at tage en ordblindetest, og jeg må indrømme, at jeg blev lidt overrasket, da jeg fik at vide, at jeg er ordblind. Jeg vidste godt, at jeg ikke var en haj i skolen og havde nogle udfordringer med kommasætning -men ligefrem ordblind? Nu kommer det i forskellig grader, og jeg blev nysgerrig efter, hvad det er, og hvordan jeg kan blive bedre til at skrive og læse.

Jeg ved, at det kan være svært at tale om for nogle, men jeg oplevede, at tilbuddet om ordblindeundervisning åbnede op for en dialog om at være ordblind. Det er jo næsten hver syvende dansker, der har udfordringer med at læse og skrive. Jeg tog en af mine nære kolleger med, og vi er enige om, at vi fortsætter sammen til næste kursusstart. Jeg deltog også i IT-undervisningen, og selvom det var lidt hårdt at have flere kurser, kan jeg mærke, at det er noget, jeg kan bruge i mit arbejde, når jeg blandt andet skal dokumentere og skrive arbejdsbeskrivelser.

Jeg vil anbefale alle at tage imod tilbuddet om uddannelse. Det er vigtigt, at det er frivilligt, men det er en god mulighed både for at blive bedre til sit arbejde og for at hjælpe sig selv helt generelt.